top of page
Writer's pictureJudy Buchnick

ניוזלטר יוני 2024 - עונה של שינויים והתחלות חדשות

bunner

יש כל כך הרבה דברים כיפיים לעשות בקיץ, לטייל בפארקים, לבקר במוזיאונים, להשתתף בסדנאות יצירה או פשוט ליהנות מהחופים היפים – כל חוויה כזו מרחיבה את האופקים ומספקת לנו ולילדינו זיכרונות יפים.

הקיץ היא עונה של שינויים והתחלות חדשות. גם השנה ישראלים רבים יינצלו את התקופה הזו ויעתיקו את מקום מגוריהם אל מעבר לאוקיינוס האטלנטי, לארצות הברית. אלו מכם שעוקבים אחרי יודעים עד כמה אני מאמינה שהבנת והכרת התרבות האמריקאית עוזרת בשיפור היכולות באנגלית. הפעם החלטתי לגעת בנושא קצת אחר אשר ההבנה עד כמה הוא שונה ממה שאנחנו, הישראלים, מכירים יעזור בתהליך המעבר ואפילו בחיזוק השפה האנגלית.

בארצות הברית הכל יותר גדול, אפילו מזג האוויר. בעוד הישראלים רגילים לקיץ חם ויבש, האמריקאים חווים בחודשי הקיץ חום ולחות בלתי נסבלים, גשמים, ורוחות עזות שמסכנות חיי אדם. היבשת עצומה, ומזג האוויר שלה משתנה באופן דרמטי מאזור אחד למשנהו, החל מהחום היבש של אריזונה ונבאדה, דרך הגשמים והברקים במיזורי, בטנסי וקנטקי וכלה בלחות האיומה וההוריקנים התכופים בפלורידה, לואיזיאנה וטקסס. לכל מדינה יש את סיפור הקיץ שלה.

בעודי כותבת שורות אלו, חבר משפחה ותיק המתגורר במיאמי, שם יש בימים האחרונים מזג אוויר סוער עקב סופה טרופית, שלח לי סרטון המציג רכבים שטבעו ברחובות המוצפים עקב השטפונות. נשמע הזוי? ככה זה בארה״ב, כאן האויב הכי גדול הוא מזג האוויר.

אצלנו בניו-ג'רזי ובשאר צפון מזרח המדינה, הקיץ מתאפיין בגשם מול ימים חמים. התחזית, למרות שלרוב היא מדוייקת, יכולה להפתיע גם את האמריקאי הוותיק ביותר. לעולם לא אשכח איך במסיבת בר המצווה של בני שהתקיימה בחודש יוני, היה חם ויבש לאורך כל היום אך שעה אחרי תחילת האירוע ארובות השמים נפתחו וירד גשם זלעפות. אפילו הסתמכות על אפליקציות מזג האוויר, ולי בעצמי יש ארבע כאלו בסלולרי, עלולה לא להספיק, בעיקר בקיץ. 

מזג האוויר בארצות הברית שונה אפילו בשפה. בניגוד לשאר העולם, טמפרטורות נמדדות בפרנהייט ולא בצלזיוס. לכן, אם השכן שלכם מספר שמחר התחזית היא 32 מעלות, אל תתכננו ללכת לים, כי מדובר בקור מקפיא של 0 מעלות צלזיוס.

מעבר לשימוש בפרנהייט, האמריקאים אימצו את השיטה האימפריאלית, כך שאורך נמדד במיילים (miles), רגל (feet) או אינצ'ים (inches), נפח נמדד בגלון (gallon), משקל נמדד בפאונד (pound) או באונס (ounce), וגובה נמדד ברגל (feet) ואינצ׳ (inch). מתוך כך, חשוב לי להזכיר לכם שבפעם הראשונה שתנהגו בארצות הברית, תיזהרו לא לנהוג במהירות של 90 כמו בארץ, כי מד המהירות הוא מייל לשעה (mph) וזוהי מהירות מופרזת שוות ערך ל-140 קמ״ש.

אין ספק, מעבר למדינה חדשה יכול להיות מאתגר ולעיתים מרתיע, אך זכרו, כל מעבר טומן בחובו הזדמנות ייחודית לצמיחה, לכן הישארו חיוביים ופתוחים לאפשרויות חדשות, אמצו את ההבדלים וראו בהם חוויות למידה שיעשירו אתכם לנצח, ולגבי ארצות הברית, לא סתם אומרים שזו ארץ ההזדמנויות.

bunner

פינת הספוטלייט הרבעונית

בחודשיים האחרונים ניצלתי את הידע והניסיון שלי בתחום החינוך כדי לתת לכם את מידע שאמור להקל את המעבר, ולכן בחרתי בפינת הספוטלייט לראיין את לימור קובר, הבעלים של חברת זוהר רילוקשין, המתמחה בארצות הברית. לימור עשתה ארבעה מעברים, מה שהופך אותה לבעלת ידע עצום והיא מנצלת אותו כדי להנגיש את המידע ולהעביר אותו הלאה כדי לעזור.

מהו הטיפ הכי משמעותי למשפחות לפני התחלת המעבר?

הייתי אומרת להם להסתכל על כל המעבר כחוויה משפחתית. ליצור קשר ולשוחח עם מהקהילה אליה עוברים, לחפש קבוצות בפייסבוק ו-וואטסאפ כדי להגיע מוכנים כמה שיותר וכמה שניתן. ולא לוותר על הביקור המקדים!

איך, לדעתך, ניתן למנף את תהליך הרילוקיישן ככלי לצמיחה אישית ומקצועית?

בכל כך הרבה דרכים! ברילוקיישן במיוחד לבן הזוג המלווה יש מלא הזדמנויות לשינוי (אם רוצים כמובן) - ללמוד מקצוע חדש, להתנדב בבתי הספר של הילדים ולהכיר המון אנשים מתרבויות שלא תמיד היינו נחפשים אליהם, ואם רוצים להשאר בתחום תמיד אפשר ללכת ללמוד ולהעשיר את עצמו בעוד ידע כדי לקדם ולצמוח.

האם יש טיפים שתוכלי לתת למשפחות שמתכננות רילוקיישן מעכשיו לעכשיו?

⁠כמובן. הטיפ הראשון להיעזר באנשי מקצוע מקומיים הטיפ השני שלא סותר את הראשון, הוא כפי שכבר ציינתי להעזר בקהילה. לקהילה יש כוח עוצמתי שיכול להפוך רילוקיישן לחוויה טובה כבר מהדקה הראשונה. והטיפ האחרון, לזכור שכולם עוברים את אותה החוויה גם אם זה קרה מעכשיו לעכשיו וגם אם התכוננו למעבר שנה מראש.

מהו, בעיניך, היתרון הכי משמעותי לרילוקיישן?

כמישהי שעשתה 4 מעברים אני רואה יתרון משמעותי לגדילה עצמית והכרויות עם אנשים חדשים ותרבויות שונות. כמובן שיש עוד יתרונות כמו התקדמות בקריירה, שינוי קריירה עם ביטחון שלא היה קיים בארץ המוצא או אפילו לקחת שנה חופש כדי להיות עם הילדים והמשפחה.

מה היית רוצה להוסיף, שבעינייך חשוב שכולם יידעו בהכנה לרילוקיישן?

יש כל כך הרבה דברים חשובים בהכנה לרילוקיישן. ואם לא אמרתי מספיק - הביקור המקדים כל כך חשוב שאסור לוותר עליו. אם יש ילדים בגילאי גן כדי לקיים סיורים ואולי אף לסגור על גן, ואם יש ילדים בגילאי חטיבה ותיכון לנסות להגיע איתם - זה מפחית חרדות ובהרבה מקרים עוזר להם לשנות את דעתם לטובה.

bunner

אז מה היה לנו ברבעון האחרון?

במהלך הרבעון האחרון, קיימנו סדרה של 2 מפגשי אונליין חינמיים בנושא מערכת החינוך האמריקאית למשפחות שיעברו לארצות הברית בקיץ הקרוב. המורים שלי ואני ענינו על השאלות הכי חשובות שלכם: איך בנויה מערכת החינוך האמריקאית, איפה וכיצד חשוב להתחיל בהתאם לגיל הילד ואיך הופכים את החוויה המאיימת לחוויה חיובית המתאימה לצרכים שלכם ושל ילדיכם. 

bunner

מה צפוי ברבעון הבא?

לאורך הקיץ אנחנו נמשיך עם פעילויות העשרה שלנו, ביניהם גם:

מפגשים קבוצתיים, המיועדים לגילאי 5 עד 16 החיים בישראל ומחפשים לשפר ולחזק את האנגלית שלהם. 

מפגשי אנגלית בפיג'מה, המאפשרת לנשים ישראליות מכל העולם להיפגש אונליין ולדבר רק באנגלית בהנחייה ובהכוונה של המורים האמריקאים שלנו. 

שעת סיפור לקטנטנים ומפגשי היצירה הייחודים שלנו לילדי יסודי וחטיבה, המאפשרים לילדכם ללמוד דרך חוויה ועשייה.

בסוף חודש אוגוסט, נקיים, כבכל שנה, את סדנת נחיתה רכה לילדים, יחד עם המחלקה הישראלית של ה- JCC בטנפלי, ניו-ג׳רזי. מטרת הסדנה שאורכה 5 ימים, היא לחשוף ילדים ישראלים, שעברו בקיץ לארצות הברית, למערכת החינוך האמריקאית. מניסיון העבר, החשיפה תעזור להם בימיהם הראשונים בבתי הספר האמריקאים ותקל על השתלבותם המהירה במערכת החינוך.

 

אני מזמינה אתכם להמשיך לעקוב אחרינו במדיות החברתיות, ולהצטרף לקבוצת הטיפים באנגלית שאנחנו מפרסמים ושולחים לכל מי שמעוניין.

שלכם,

ג'ודי 

1 view
bottom of page