האביב הגיע באופן רשמי לחצי הכדור הצפוני, למרות שבמדינות רבות עדיין יורד שלג וקר, וכל מחשבה על ארטיק בחוף הים רחוקה מאוד. בדרך כלל אני מקדישה את הניוזלטר הראשון בשנה לנושא הזה, אך הפעם חשבתי שנוכל להתכנס ולחגוג שני תאריכים חשובים המגלמים את רוח האהבה, התמיכה והאחדות. יום המשפחה הישראלי, שהתקיים ב-9 בפברואר, ויום האישה הבינלאומי, שהתקיים ב-8 במרץ.
יום האישה הבינלאומי, במיוחד השנה, הוא רגע נהדר להכיר ולהוקיר את הכוח, ההישגים והתרומות של נשים במעגל הקרוב אלינו או הרחוק מאיתנו. בין אם בחרתם לציין את היום הזה או לא, תנו מילה טובה לנשים הקרובות בחיים שלכם, אני בטוחה שהן עושות המון.
יום המשפחה הישראלי, ולמען האמת גם יום המשפחה הבינלאומי שיחול ב-15 במאי, הוא הזדמנות מצוינת לדבר על החשיבות של הגרעין הקרוב אלינו ביותר.
החל מפרוץ המלחמה, אני נזכרת שוב ושוב על חשיבותה של המשפחה והאנשים הקרובים אלינו,
על כמה חזקה הנפש שלנו אל מול אתגרים וקשיים, ועד כמה האור חשוב כשנלחמים בחושך. בניוזלטר הקודם ציינתי את המשמעות של המושג ״באנו חושך לגרש״, וכשכתבתי את המילים הללו, לא ידעתי שהם יהדהדו גם לניוזלטר הבא שלנו. לכן, חשוב לי להמשיך ולהפיץ את המסר הזה, ולקשור אותו הפעם לשני התאריכים החשובים הללו,
בייחוד כשרובנו עדיין מושפעים מהמלחמה.
עבור רבים ובעיקר עבור אלה שנמצאים ברילוקיישן, משפחה משתרעת מעבר ליחסי דם, בניית בסיס של משפחה יכול להיות גם מציאת קבוצת ליבה של חברים המספקת תמיכה ותחושה של ״משפחה נבחרת״ שהופכת לעוגן מכריע במקום החדש. אני יודעת שאותה ההרגשה קיימת גם בישראל, בה היחס שלנו אל החברים הקרובים דומה לקשרים משפחתיים, וזה משהו שעלינו להעריך ולהוקיר.
משפחות רבות הלומדות אצלנו, החלו בחודשים האחרונים לאתגר את עצמן וללמוד אנגלית יחד כמשפחה. בין אם הסיבה לכך היא הכנה לרילוקיישן בקיץ, עזרה לילדים בלימוד אנגלית או חיזוק השפה אצל מי שחזר לארץ וקצת שכח, גיליתי שהנושא מקרב בין משפחות והופך לחלק משמעותי בחיי היום-יום שלהם. המורים של JBE מספרים על הרתמות נהדרת אשר גורמת לי לחייך ולשאוב השראה.
פינת הספוטלייט הרבעונית
בסימן יום המשפחה, החלטתי לחלוק את סיפורה של דניאל, אשר היא ומשפחתה לומדים אצלנו. בדצמבר האחרון, המשפחה עשתה רילוקיישן לפיטסבורג הנמצאת במדינת פנסילבניה שבארה״ב, והיה חשוב להם לקבל בסיס טוב לאנגלית לפני שיגיעו. דניאל מספרת שהדבר שהם אוהבים ב-JBE הוא ההתאמה בין המורים לתלמידים, ובדרך הלמידה אשר מותאמת לילדים השונים. צורת הלימוד של התאומים בני 8 היא יותר משחק חוויתי. לעומתם, עם שני הילדים הבוגרים, בני 11 ו-13, הלימוד הוא יותר רציני, ועם ההורים, התקיימה שיחת היכרות והצבת מטרות כדי שיוכלו לדעת למה לצפות.
דניאל מספרת שלכל אחד במשפחה הייתה מטרה שונה; דניאל חיפשה שיפור באוצר המילים, פיתוח ביטחון עצמי בשפה ויכולת לשוחח עם מי שלא דובר עברית כלל. ניר, בעלה, חיפש שיפור בהגיית מילים, ואילו אצל הילדים היה חשוב לטפח את העצמאות שלהם עם אנגלית, והמקפצה באוצר המילים הייתה מדהימה, מה שגרם גם להם לשיפור בביטחון העצמי והיכולת שלהם לפנות ולהתחיל שיחה עם דוברי אנגלית.
מה שהכי חימם לי את הלב, היה שדניאל הוסיפה וחלקה שההרגשה הכללית היא שההצלחה של המשפחה חשובה למורים שמלווים אותם, והם מקדישים לכך את כל היכולת והרצינות שלהם. אחת הדוגמאות שנתנה לזה הייתה שהמורה, טלי (Telly), אשר גרה באיזור, סיפרה לילדים מראש על פיטסבורג מההיכרות שלה כדי להכין אותם יותר טוב.
אני מאחלת לדניאל ולמשפחתה התאקלמות ונחיתה רכה; לדניאל במציאת עבודה בתחום ההוראה ולילדים הסתגלות מהירה במסגרות החינוך.
אז מה היה לנו ברבעון האחרון?
המשכנו בסדנאות לילדים ובמפגשים החינמיים שלנו, המשלבים לימודי אנגלית אינטראקטיבית אונליין דרך יצירה, סיפור או משחקים. הילדים שהשתתפו סיפרו על החוויה המיוחדת של הכנת דברים כגון מתקנים להאכלת ציפורים, או שבשבות, השתתפות במשחקי טריוויה ובסיורים וירטואליים מרתקים.
כדי לאפשר ליותר ילדים להשתתף במפגשים החלטנו לקבע את הימים של המפגשים החינמיים, אני מזמינה אתכם לעקוב אחרי הפרסום או ליצור עמנו קשר.
בתחילת חודש מרץ אירחתי את אסנת לאוטמן מחברת OLM Consulting למפגש שעסק בקשר שבין שפה לתרבות. במפגש הצגנו את הקשר ההדוק שבין השפה והתרבות, ואת החשיבות בהיכרות עמוקה של השפה ושל התרבות על מנת להבין את המסרים בין השורות בתקשורת בעל פה ו/או בכתב.
בנוסף, המחשנו עד כמה הבנה תרבותית מהווה נדבך לשפה ומשפיעה על ההצלחה של ארגונים ושל יחידים בעולם העסקים.
בהמשך החודש התארחתי בוובינר של לירון ועדי מחברת Welocation, במפגש הצגתי את החשיבות של ההכנה השפתית של הילדים והמבוגרים להצלחת הרילוקיישן והמעבר למדינה חדשה.
אנו ממשיכים במפגשי ״אנגלית בפיג׳מה״, בהם אחת לשבוע נפגשות נשים ישראליות מכל רחבי העולם לשיחה בקבוצות קטנות עם מורה אמריקאית, במטרה לשפר את היכולות הוורבליות שלהן.
מה מחכה לנו ברבעון הבא?
כחלק משיתוף פעולה עם התאחדות הסטודנטים בישראל, נתחיל החל מה-26 במרץ מפגשי אנגלית קבוצתיים לסטודנטים ללא עלות. כידוע לכם בעידן תעסוקה הגלובלי של ימינו, אנגלית היא כלי חשוב ואנחנו ב-JBE רוצים לעזור לסטודנטים הישראלים להשיג אותו. אם אתם מכירים כאלו, הציעו להם להצטרף.
כמו בכל שנה, גם השנה אנחנו נקיים קורס במתמטיקה לנערים ולנערות שחוזרים עם המשפחה לישראל ומעוניינים להשתלב בכיתות של 4 ו-5 יחידות לימוד. לפרטים צרו עימי קשר.
לקראת חודש מאי נקיים מפגשי הכנה בנושא שפה ומתמטיקה המיועד למשפחות שמתכננות רילוקיישן, אם זה רלוונטי לכם או למכרים שלכם הזמינו אותם לעקוב אחרי הפרסומים שלנו.
אני מזמינה אתכם להמשיך לעקוב אחרינו במדיות החברתיות, ולהצטרף לקבוצת הטיפים באנגלית שאנחנו מפרסמים ושולחים לכל מי שמעוניין.
שלכם,
ג'ודי